DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Jak na mastné vlasy?

Už máte dost lámavých vlasů? Probouzíte se každé ráno s mnoha vypadanými vlasy na polštáři? Přejete si, aby vaše vlasy byly alespoň trochu mastné? Měli byste si uvědomit, že takové vlasy také nejsou žádnou „výhrou“. Dokážou totiž svého „nositele“ pořádně potrápit. Je nutné je mýt téměř každý den. V opačném případě jsou výsledkem vlasy zplihlé, nespořádané a mastné. Mohou dokonce působit velmi neopečovávaným dojmem. A šampony se zdají být neúčinné…

Proč se vlasy mastí?

Základním problémem je seboroidská dermatitida, tedy nesprávné fungování tukových žláz. Ty produkují větší množství mazu, který následně ucpává póry kůže hlavy, a zbavuje tak vlasy vody a přirozené kyselosti. Nedostatek výživy se pak projevuje na vlasu samotném. Ten důsledkem toho ztrácí svoji pevnost a sílu. Vlasy mohou dokonce začít vypadávat. K tomu všemu se ještě přidávají lupy.

Další příčinou může být nesprávná výživa. Přebytek sladkých, tučných, moučných či uzených pokrmů, alkoholu a také kávy způsobuje narušení látkové výměny v organismu. Vlasy pak, z důvodu nedostatečné výživy, nejsou v ideální kondici.   

I hormonální poruchy mohou mít velký vliv na stav vlasů. Jakékoli onemocnění orgánů a jejich soustav se na něm prakticky ihned projeví.

Poslední příčina, dědičnost, je pravděpodobně jediná, která nemůže být zcela eliminována. Nesprávná výživa či obyčejné výkyvy počasí tak mohou změnit dědičný předpoklad v reálný problém.

 

Základní pravidla péče o mastné vlasy

Mnohými doporučované časté mytí vlasů je nesprávným způsobem řešení tohoto problému. Vlasy by se měly mýt jednou za dva až tři dny. Každodenní mytí totiž nesnižuje množství mazu na pokožce hlavy, naopak vlasy ještě více zatěžuje. Je tedy nutné používat šampón určený speciálně pro mastné vlasy. Ten by měl obsahovat výtažky z vodních řas a jiných přírodních surovin, vitamíny A a E a zinek, který vysušuje pokožku hlavy, a tak ji zbavuje přebytečného mazu. Na léčbu tohoto typu vlasů velmi pozitivně působí bahno, které také vysušuje pokožku a má léčivé účinky. Bahno z Mrtvého moře obsahuje 40 minerálů, např. hořčík, vápník, draslík, chloridy, zinek, lithium, chrom, železo, jod, barium atd. Díky tomu má velmi účinné čistící vlastnosti a absorbuje mastnotu i nečistotu pokožky. Bahno z Mrtvého moře ji taky uklidňuje, povzbuzuje a zároveň osvěžuje. Jeho použití je doporučeno pro všechny typy pokožky, obzvlášť pak na lupénku či jakékoli ekzémy.

Doporučujeme vyzkoušet i Léčivý bahenní šampon se speciálním složením, který obsahuje nejúčinnější látky pro odstranění tuku a nečistot z pokožky hlavy. Obsahuje také unikátní kombinaci bahna z Mrtvého moře, rakytníkového a jojobového oleje, vaječného žloutku, aloe vera, rozmarýnu, vitamínu E, provitamínu B5 a B6 a hořčíku. Velmi důležitou složkou bahna z Mrtvého moře je mangan, tedy nerost, který zlepšuje krevní oběh v malých cévách, napomáhá růstu vlasů a zabraňuje jejich vypadávání a výskytu lupů. Poskytuje jemnost a vitalitu pro zdravé, lesklé a silné vlasy od kořínků ke konečkům a ochranu před poškozením vlasů vysoušením.

bahenni-sampon-kesem

Zdroj: vlastní

V neposlední řadě lze doporučit spíše ranní mytí vlasů teplou, nikoli horkou, vodou. K největší produkci mazu totiž dochází právě v noci.


Chcete se podívat k Mrtvému moři? Víte, na co si dát pozor? Přečtěte si náš článek :)