DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

POMŮCKY V PÉČI O PLEŤ

Mnohem důležitější, než aplikování make-upu na pleť, je výběr správných kvalitních pomůcek. Pro méně komplikované líčení postačí pouze pár základních aplikátorů, pokud si ale rády vyhrajete se stínováním očních víček, budete potřebovat větší množství štětečků. Každý štětec má speciálně upravený vlas a tvar pro různá použití.


Štětců je hned několik druhů. Štětec na pudr je velký a bohatý, s dlouhými chlupy, aby se jím dala nanést rovnoměrná vrstva pudru. Vlas by měl být polotvrdý, z měkkého by nešel setřást zbytečný pudr. Pro úpravu tváří použijete štětec na tvářenku, který je o trochu menší, než štětec na pudr, má podobný tvar. Štětce, které jsou přibalené k tvářenkám, bývají příliš tvrdé. Na lícní kosti použijete zkosený štětec, který krásně kopíruje tvar lícních kostí. Pro úpravu rtů je vhodný malý kompaktní a mírně zploštěný štěteček na rty, který se dostane do koutků úst a díky jeho použití při nanášení rtěnky poté barva vydrží déle. Pro nanášení stínů existuje hned několik typů štětečků. Chybět by neměl malý zakulacený, pro nanesení rovnoměrné vrstvy na víčka, malý pro oční linky, který by měl být tenký, pevný a plochý a větší pro promíchávání jednotlivých barev přímo na víčku. Na obočí použijete kartáček, ten musí mít pevné štětinky, které dokáží učesat krátké chloupky a odstraní mrtvé částečky kůže, zbytky líčidel a prach. Pro optické zvětšení objemu řas vám přijdou vhod kleštičky, ideálně s gumovým okrajem, a abyste oddělili jednotlivé řasy, skvělou pomůckou bude hřebínek nebo kartáček na řasy.

stetce kosmetika kesem

Zdroj: Pinterest

Velmi důležitá je hygiena kosmetických pomůcek. Na všech se usazují mrtvé buňky, bakterie, maz apod. Pokud používáte štětečky denně, měli byste je mýt každých 4-6 týdnů. Nejlepším mycím přípravkem je dětský šampon. Štětečky by se měly jemně promnout tak, aby se nepoškodil jejich vlas. Neudělá jim ani dobře vysoušení například fénem, proto je nechávejte uschnout přes noc na suchém místě. Pozor byste si měli dát ale i u kosmetiky samotné. Každý výrobek má svou životnost. Výrobky, které přicházejí do styku s očima, mohou velmi snadno přivodit infekci, proto bychom je neměli dávat z ruky a ani si nepůjčovat cizí. U rtěnek nám zase hrozí přenos virů, a ačkoli nikdy nebude mít barva stejný odstín na ruce jako na rtech, hřbet ruky je pro zkoušku ideální místo.