DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

POPRASKANÉ PATY

Se stoupajícími teplotami pomalu měníme zateplené pohorky a kozačky za tenisky a sandálky. Po celou zimu máme nohy zahalené a nestaráme se o tolik o to, jak vypadá kůže na nich. Nicméně s přicházejícím létem je potřeba zakročit. Popraskané paty trápí mnoho lidí, ať už z estetického hlediska nebo kvůli bolesti. Kamenem úrazu je nepravidelná nebo úplně zanedbaná péče o paty.


Nezbytným krokem je odstraňování suché a popraskané kůže. Za nejúčinnější pro domácí použití by se dal považovat takzvaný „seřezávač“ kůže. Je ale třeba být s ním opatrnější. Dalšími pomocníky mohou být například pilník na nohy nebo pemza, ta dokáže velmi snadno odstranit mozoly a zrohovatělou kůži. Doporučujeme nohy nejdříve chvíli odmočit ve vodě a nechat kůži změknout. Do vody můžete přidat koupelovou sůl a poté máčet zhruba 20 minut. Po oškrábání je vhodné nanést krém na nohy.

A právě promazávání nohou je nejdůležitější část. Suchou a popraskanou kůži na nohou můžete změkčovat a zvláčňovat například naším Luxusním máslem mošus. Pokud ale na popraskané nohy netrpíte příliš, postačí hydratační krémy nebo mléka. Při aplikaci je můžete i promasírovat, zvýší se tak průtok krve. Hydratovat je můžete i za pomocí masek na chodidla. Tuto péči byste měli nohám dopřávat denně.

telova masla kosmetika kesem

Mezi maskami na chodidla se objevuje i nový trendspeciální ponožky. Jmenují se exfoliační ponožky, ty si necháváte na nohou obvykle hodinu nebo klidně i celou noc na nohou a kůže se z nich potom během následujících pár dnů sama odloupne, připomíná to proces, jako když se ještěrka svléká ze své kůže. Obvykle stojí kolem pár stovek, ale my bychom tomu daly šanci, za zkoušku rozhodně stojí!