DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Jak pečovat o pleť

O pleť je potřeba pečovat v každém věku. Péče může být u každého trošku rozdílná, ale základ se nemění. Je důležité vědět, jaké ošetření nám vyhovuje a jaká kosmetika nám dělá dobře :). V tomto článku jsme pro Vás sepsali pár rad, kterými by se měla řídit každá žena :).


Pravidelná kosmetika 

 Na kosmetiku by se mělo chodit pravidelně. Kosmetička vždy vyčistí pleť povrchově i hloubkově. Pomocí peelingu odstraní odumřelé kožní buňky. Po peelingu bývá občas potřeba ošetřit mílie (malé pupínky s bílou čepičkou). Tyto malé pupínky se propichují nejčastěji uzounkou jehličkou. Součástí kosmetické péče je i masáž obličeje. Po masáži je pleť vyhlazená, prokrvená a pomáhá proti otokům kolem očí. Po masáži by měla následovat aplikace pleťové masky. Mnoho kosmetiček používá sérum, jako závěrečnou fázi kosmetiky. Sérum může být zapracováno do pleti ultrasonikem. 

liftingove serum kosmetika z mrtveho more


každodenní péče 

 Každodenní péče o pleť je nesmírně důležitá. Pokud pleti nevěnujeme každodenní péči, tak je i pravidelná kosmetika neúčinná

Tohle jsou pravidla, na která bychom neměli zapomínat. Díky jejich dodržování si zajistíme krásnou a zdravou pleť :).

  1. Každý den odličovat pleť, i když se nelíčíme. 
  2. Používat pleťové peelingy před aplikací masky.
  3. Ráno pleť ,,probudit"  tonikem. Tonikum nám dodá hydrataci. Pozor, aby bylo tonikum bez alkoholu.
  4. Používat denní i noční krém. Denní krém by měl obsahovat ochranný faktor, který bude pleť chránit před sluníčkem. Na noc by nám tento faktor mohl uškodit. 
  5. Pravidelná krátká masáž obličeje předchází vzniku vrásek :).
  6. Hydratujme! I když se pleť mastí, je to volání po hydrataci. 

 

pletove tonikum s kyselinou hyaluronovou kosmetika kesem


  • Vhodná kosmetika

 Najít vhodnou kosmetiku je občas velký oříšek. Někdo ji najde hned na poprvé a někdo musí dlouze hledat. Ale pokud najdeme kosmetiku, která nám bude vyhovovat a bude nám příjemná, je to výhra :). A jak ji poznat? Musí Vám vonět a měla by mít šetrné složení. Vždy je dobré nejprve kosmetiku vyzkoušet. Třeba si zkusit ošetření touto kosmetikou u jejich kosmetičky. Mnohdy i sama kosmetička poradí kosmetiku, která by mohla Vaší pleti vyhovovat.