DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

JAK PŘIPRAVIT PLEŤ NA ZIMU

Studený vítr, mráz, prudké změny teplot při přechodu z vytopených místností do venkovního prostředí. To vše nás za chvilku čeká a velmi to působí i na naši pleť. Proto si dnes řekneme, jak připravit naši pleť na tyto podmínky.


 JAK NA NAŠI PLEŤ ZIMA PŮSOBÍ ? 

Kombinace nízkých teplot, mrazu a vytopených místností způsobuje, že naše pleť je vysušená, nedostatečně prokrvená, ztrácí pružnost, ztenčuje se její ochranná vrstva a může být i podrážděná a popraskaná. V tomto období musíme obzvlášť pleti pomoct kvalitními kosmetickými produkty

Návrh bez názvu (26)

HYDRATACE JAKO ZÁKLAD

Nejvíce v zimním období trpí lidé s suchou a citlivou pokožkou. Ovšem o moc lépe na tom nejsou ani lidé, kteří mají normální nebo mastnou pleť. Všechny typy pleti potřebují pravidelnou hydrataci v každém ročním období. Na zimu zvolte hutnější krémy, které dostatečně hydratují, vyživují a slouží jako bariéra proti ztrátě vláhy. Určitě je vhodné zvolit také krémy s obsahem vitamínů, které působí jako antioxidanty. Doporučujeme používat náš pleťový krém Izraelský zázrak který napomáhá přirozenému procesu vývoje kolagenu a elastinu, hydratuje pleť a zanechává ji hebkou a vyživenou.

 izraelsky zazrak

ČISTĚNÍ PLETI

Nesmíme zapomenout, že základem péče je její správné čištění. Krémy a séra jsou k ničemu, pokud je nanášíme na nevyčištěnou pleť. V zimních měsících určitě nepoužívejte odličovací přípravky s alkoholem. Alkohol přispívá ke slábnutí přirozeného ochranného filmu pleti. V nabídce máme několik produktů a jedním z nich je i oblíbené Odličovací pleťové mléko.

odlicovaci pletove mleko kesem

STÁRNUTÍ PLETI

Pleť ztrácí v zimě elastičnost a tím dochází k jejímu předčasnému stárnutí a vzniku vrásek. Tím pádem nesmíme zapomenout na krémy a séra s liftingovým účinkem, které právě pružnost zvyšují. Naším TOP produktem Kosmetiky KESEM je Liftingové a zpevňující hedvábné sérum, které je velmi oblíbené. Sérum vypíná pleť, vyplňuje vrásky, sjednocuje a jeho sametovou konzistenci si určitě okamžitě oblíbíte. 

liftingove serum kosmetika z mrtveho more

HYDRATAČNÍ MASKY

Alespoň jednou týdně používejte hydratační masky a peeling. Maska dodá pleti potřebné živiny v koncentrované formě. Vhodné jsou masky obsahující kyselinu hyaluronovou, která pleť hloubkově hydratuje. Jílová pleťová maska je skvělým produktem. Obsahuje také antioxidanty, které mají schopnost vyrovnávat vlhkost pleti. Maska je vhodná pro všechny typy pleti.

jilova pletova maska kosmetika kesem

OCHRANA PŘED SLUNCEM

Nesmíme zapomenout, že i v zimě svítí slunce a je potřeba svou pokožku před ním chránit. Nejlepší je používat pleťové krémy, které už obsahují ochranný faktor. 

Posledním bodem bych zmínila, že je důležité chránit také rty. Proto vždy u sebe mějte balzám na rty, abyste předešli suchým a popraskaným rtům. 


 Víte jaký je rozdíl mezi suchou a dehydratovanou pletí? Koukněte na náš poslední článek ZDE :)