NEZAPOMEŇTE NA KOSMETIKU NA DOVOLENÉ

Léto je tu, děti obdrželi vysvědčení a je čas na zasloužený odpočinek někde u vody. Zatímco oblečení a cestovní dokumenty jsou při balení na dovolenou samozřejmostí, neměli bychom zapomínat ani na důležité kosmetické potřeby. Tyto produkty vám nejen pomohou udržet pokožku zdravou, ale také vám zajistí, že budete vypadat a cítit se skvěle během celé dovolené. 

Sluneční ochrana: Absolutní nutnost

Jedním z nejdůležitějších kosmetických produktů, které by neměly chybět ve vaší tašce, je krém s UV filtrem nebo SPF ochranou. Ochrana proti UV záření je klíčová nejen na pláži, ale i při běžných procházkách po městě. Doporučuje se krém s SPF alespoň 30, který chrání před UVA a UVB paprsky. Při výběru krému dbejte na to, aby byl voděodolný a vhodný pro váš typ pleti. Nanášejte jej pravidelně každé 2 hodiny a po každém koupání, abyste udrželi účinnou ochranu. Výživný krém s avokádem bude pro toto období ideální.

 Návrh bez názvu_1

Hydratace je základ

Cestování a změny klimatu mohou vaši pokožku vysušit. Nezapomeňte proto na hydratační krém, který udrží vaši pleť svěží a hydratovanou. Výběr krému závisí na typu vaší pleti - suchá pleť ocení hutnější krémy, zatímco mastná pleť lépe snese lehčí, gelové textury.

Pro extra hydrataci můžete zvážit použití hydratačního séra pod krém, které obsahuje koncentrované aktivní látky, jako je kyselina hyaluronová, jež pomáhá přitahovat vlhkost do pokožky. Za nás je to určitě Liftingové a zpevňující hedvábné sérum, které je to pravé. 

liftingove serum kosmetika z mrtveho more

Oči jako priorita

Nejen pleť, ale i oči potřebují ochranu před sluncem. Kromě slunečních brýlí nezapomeňte na Oční krém. Oblast kolem očí je velmi citlivá a náchylná k tvorbě vrásek, takže ji je potřeba zvlášť pečlivě chránit. Nejen oční krémy, ale i Oční séra často obsahují antioxidanty a hydratační látky, které pomáhají předcházet tvorbě jemných linek a tmavých kruhů. Používejte krém nebo sérum pravidelně ráno a večer, aby byla pokožka kolem očí vždy hydratovaná a chráněná.

 oční

Péče o rty

Slunce a vítr mohou způsobit vysušení a popraskání rtů. Proto by ve vaší kosmetické tašce neměl chybět balzám na rty s SPF. Tento produkt nejen chrání před slunečními paprsky, ale také zajišťuje potřebnou hydrataci. Vyberte si balzám, který obsahuje přírodní oleje a vosky, jako je jojobový olej nebo včelí vosk, aby rty zůstaly měkké a hladké. Pokud máte rádi barevné rty, zvolte tónovaný balzám, který poskytuje ochranu a zároveň dodá rtům jemný odstín. 

 instagram příspěvky (4)

Péče o tělo: Hydratace po opalování

Pokud plánujete trávit čas na slunci, přibalte si také tělové mléko na opalování. Tyto produkty obvykle obsahují Aloe Vera nebo jiné zklidňující složky, které pomáhají regenerovat pokožku po vystavení slunci a udržují ji hydratovanou. Aloe Vera je známá svými chladícími a hojivými vlastnostmi, které mohou pomoci zmírnit zarudnutí a spáleniny. Vyhledávejte tělová mléka s přírodními složkami, které neobsahují parabeny a další škodlivé chemikálie, aby vaše pokožka dostala tu nejlepší péči. 

 aloe vera

Čištění pleti: základní krok

Po celodenním pobytu venku je důležité pleť důkladně očistit. Přibalte si Pleťové tonikum nebo Čistící pleťovou pěnu, které šetrně odstraní nečistoty a zbytky opalovacího krému, aniž by pleť vysoušely. Pro hlubší čištění a osvěžení můžete také použít pleťovou masku, která pomůže zbavit pokožku toxinů a dodá jí zdravý vzhled

 edited

Péče o vlasy

Nezapomeňte ani na své vlasy, které jsou také vystaveny slunci, soli a chlorované vodě. Bahenní šampon a Vlasový kondicionér jsou základ, ale skvělou volbou je i Arganový šampon, který chrání vlasy proti UV záření. Pro extra péči si můžete přibalit Bahenní masku na vlasy, která dodá vlasům potřebnou hydrataci a výživu po dni stráveném na slunci. 

 instagram příspěvky (5)