DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

SILIKONY V KOSMETICE

Složením kosmetiky se zabýváme od té doby, co jsme se stali výhradním dovozcem Kosmetiky z Mrtvého moře do České republiky. Postupně si řekneme, jaké složky by se v kosmetice neměly vyskytovat a jak nám mohou škodit.


silikony

Silikony se v kosmetice užívají pro svůj vyhlazující a změkčující efekt. Vlasy jsou lesklejší a hebčí, mnohem snáze se rozčesávají. Silikony vlasy pokrývají ochranným pláštěm, chrání je před vlhkostí okolního prostředí a dodávají jim tvar a objem.

Pokožka je po nich hebká a jemná, chrání ji před škodlivými vnějšími vlivy jako je znečištění, fungují jako „druhá kůže“.

Ovšem problémem silikonů je to, že se vrství a tak mohou ucpat póry. Naštěstí však nepronikají hluboko do pórů, protože jsou to těkavé látky a jejich hustá textura se rychle vypařuje. Pravidelné odličování pleti je kvůli nim velice důležité.

Proto výrobky na pleť, které obsahují silikony můžete používat na den. Večer si je z pleti odlíčíte. Na noc je nedoporučuji.

Vrstvení silikonů ve vlasech může vést ke snížení jejich objemu. Vlasy mohou zadržovat tuky, zrychlí se sekrece kožního mazu a my si musíme mýt hlavu častěji.

Silikony se mezi sebou liší tím, jestli jsou vodou rozpustné nebo ne.

JAK POZNÁM SILIKONY?

podle koncovky -CONE nebo -SILOXANE


Víte, jaká kosmetika je vhodná na léto? Přečtěte si náš článek a sbalte si na dovolenou :).