SKVALEN: CO TO JE A JAKÉ NAŠE PRODUKTY HO OBSAHUJÍ?

Skvalen je jedinečná přírodní látka, která se těší stále větší oblibě v různých průmyslových odvětvích. Díky svým vynikajícím hydratačním a antioxidačním vlastnostem je skvalen hojně využíván v kosmetice, zdravotnictví i potravinářství. V tomto článku se podíváme na to, co je skvalen, a jaké jsou jeho výhody a do jakých produktů se přidává.

Co je skvalen?

Skvalen je nenasycený uhlovodík, který se přirozeně vyskytuje v lidském těle, především v játrech, kůži a dalších orgánech. Nachází se také v rostlinných olejích, jako je olivový olej, a v játrech žraloků. V kosmetice a farmaceutice se často používá jeho stabilnější forma, skvalan, který je devirátem skvalenu.

 

výhody skvalenu

 

1. Hydratace pokožky

Skvalen je vynikající hydratační látka, která pomáhá udržovat pokožku měkkou a pružnou. Rychle se vstřebává do pokožky a nezanechá mastný film, což ho činí ideálním pro všechny typy pleti.

2. antioxidační vlastnosti

Skvalen působí jako silný antioxidant, který chrání pokožku před poškozením volnými radikály a předčasným stárnutím. Pomáhá tak snižovat výskyt jemných linek a vrásek

3. Protizánětlivé účinky

Díky svým protizánětlivým vlastnostem skvalen pomáhá zklidňovat podrážděnou pokožku a snižuje zarudnutí. Je vhodný i pro citlivou pokožku a pokožku náchylnou na akné

 

produkty obsahující skvalen

Pleťový krém s kolagenem 

denni krem s kolagenem kesem

Zpevňující krém proti vráskám

zpevnujici proti vraskam

Výživný krém s avokádem a Aloe Vera 

Návrh bez názvu_1

Pleťový krém Izraelský zázrak

 izraelsky zazrak