DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Ejlat

V pátek brzo ráno jsme se vrátili z našeho vánočního/novoročního pobytu v Izraeli. Od listopadu 2017 začala společnosti Wizzair provozovat přímý let z Prahy do Ejlatu (na letiště Ovda). Letenky jsou velmi levné, proto jsme se rozhodli, že poletíme na toto místo. (Přímé lety z Prahy do Ejlatu jsou provozovány pouze do března. Je škoda toho nevyužít.)

Tato dovolená byla nad moje očekávání. Ejlat mě naprosto uchvátil. Je to město na jihu Izraele, na okraji Negevské pouště u Rudého moře. Moře hraje různými barvami, kolem vás plave velké množství barevných rybiček, teplota moře byla skvělá (22-23 stupňů) a počasí bylo velmi příjemné (20-26 stupňů). Jídlo úžasné, Izraelci milí a nápomocní. Skvělé kafe. V Ejlatu se neplatí DPH, aby se podpořil turismus, takže když vyrazíte na nákupy máte vše o 17% levnější. Ovoce a zelenina výborně chutnají. Jsem tak plná dojmů, že dám na svůj blog za pár dní o Ejlatu článek.

Abych mohla své zkušenosti předat dále, připravila jsem eBook - Kompletní průvodce Ejlatem s rozpočtem na 7 dní. Najdete ho zde.

Pro tuto chvíli sdílím pár fotek a při pohledu na ně bych se tam hned vrátila :-).


Kosmetika z Mrtvého moře HB pláž v Ejlatu

Zdroj: vlastní

Na pláži jsme byli každý den, kromě prvních dvou dní, kdy bylo zataženo. Můj syn Benjamin si vodu, písek, kamínky a mušle velmi užíval . Toto je pláž, u které plavou delfíni. Takže je při opalování můžete sledovat .


Kosmetika z Mrtvého moře HB delfíni v Ejlatu

Zdroj: vlastní

Delfíni v moři, to je barva, co?  Můžete je sledovat z dřevěného mola anebo si s nimi můžete zaplavat.


Kosmetika z Mrtvého moře HB Ejlat pláže

Zdroj: vlastní

Vidíte ve vodě tu zelenou síť? Blíže ke mně je volné prostranství, kde delfíni plavou a za plotem je pláž, ze které je můžete také sledovat.


Kosmetika z Mrtvého moře HB Ejlat delfíni

Zdroj: vlastní

Selfie tyč je na cestách můj výborný pomocník . Za mnou je molo, ze kterého můžete sledovat delfíny.


Kosmetika z Mrtvého moře HB Vánoce v Ejlatu

Zdroj: vlastní

Když jsem psala článek Vánoce v Izraeli, musela jsem si fotku Eilatu koupit z fotobanky. Moře na ní je tak krásně barevné, že jsem si myslela, že to je photoshop. Když jsme přišli na tuto "korálovou" pláž, byla jsem z těch barev uchvácena. Hnědé skvrny ve vodě jsou korály


Kosmetika z Mrtvého moře HB potápení v Ejlatu

Zdroj: vlastní

Tato ryba je veliká asi jako kapr a hraje všemi barvami zvýrazňovačů . Když plavete ve vodě anebo šnorchlujete vidíte ryby fialové, oranžové, různobarevné, je to nepopsatelný pocit. To musíte zažít .


Kosmetika z Mrtvého moře HB dovolená v Ejlatu

Zdroj: vlastní

Na Ejlatu je mi také sympatické to, že je to malé město, takže máte skoro všechno v docházkové vzdálenosti. Procházíte se po promenádě s obchody, kterou lemují krásné pláže s palmami.