DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

KONEČNĚ V IZRAELI I.

KONEČNĚ! Přesně to jsme si říkaly, když se poprvé ve vzduchu objevila příležitost odjet na pracovní cestu do Izraele. Pár předchozích plánů ztroskotalo. až jsme to nakonec nechaly úplně být a smířily se s tím, že vše zařídíme z Prahy. Pracovní cesta byla pro nás velice důležitá. Stále dokončujeme pleťovou řadu naší vlastní značky KESEM. A vše se mnohem lépe domlouvá a zkouší, pokud jste na místě a nemusíte si to posílat poštou do Prahy, jen aby se vyzkošela strukturu a nebo vůně.

IMG_9436

PAK TO ALE PŘIŠLO...

V podstatě to bylo takové ze dne na den :-D. Až do posledního dne jsme totiž nevěděly, jestli odletíme. Joník byl nějaký nachcípaný a tak dlouhá cesta by nebyla ideální. Ale asi nás slyšel, jak moc mu domlouváme a říkáme, že se těšíme, že se z toho dostal. V pátek jsme konečně sedly do letadla a odletěly jsme. Už jen to, že jsme vyšly z letiště a místo zimní bundy jsme měly jen mikinu, byl naprosto skvělý pocit, jelikož v Praze se tou dobou nosily zimní bundy a dokonce napadl první sníh. 

IMG_9449

To sluníčko a teplo má prostě velkou moc. Hned na letišti jsme si půjčily auto. Ale šabat... Nikdo na přepážce samozřejmě nebyl. Pouze telefon, na který máte v případě vyzvednutí auta volat. Tam nám řekli, kam máme jít a my se tak rovnou vydaly směr garáže, kde byla kancelář půjčovny. Vyzvednutí trvalo asi hodinu a my měly auto.

IMG_9488

HURÁ Z LETIŠTĚ...

Naše první zastávka byla v Bnei Braku. Je to ortodoxní město v blízkosti Tel Avivu. Na vlastní kůži jsme zažily šabatovou večeři a pak procházku městem. Vyzkoušely jsme si šabatové tradice a hlavně se nechaly pohltit atmosférou, která ve městě panovala. Doslova jsme si přišly jako ve filmu

IMG_9499

IMG_9501

IMG_9502