DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

KONEČNĚ V IZRAELI II.

Izrael je krásná země. Člověk by ani neřekl, co všechno je tu k vidění. Už v minulém článku jsme vyprávěly o Bnei Braku. Čtvrť, kde žijí ortodoxní židé a kde zažijete opravdový šabat. Z Bnei Braku jsme se přesunuly k našemu milovanému Mrtvého moři.

EIN BOKEK

Cesta z Bnei Braku trvala autem cca 2 hodinky. Jely jsme přes Jeruzalém, ale jen po okraji. Cesta je to krásná. Jedete pouští, která je zbarvena do béžova a když chytnete i západ slunce, tak o to hezčí atmosféra to je. V poušti se nedoporučuje řídit za tmy. Špatně se budete orientovat a hlavně neuvidíte vůbec nic (nemají zde lampy). Proto jsme si vše naplánovaly, abychom byly do 17h na hotelu. Naštěstí se nám to povedlo a za tmy jsme jely asi jen 10 minut podél Mrtvého moře, kde už byla světla z Ein Bokeku.


Pokaždé, když se ubytuji, tak první moje kroky vedou na balkon. Musím přeci vidět výhled :). A ten náš se mi opravdu moc líbil. 

Pokud chcete strávit pár dnů u Mrtvého moře a být mu opravdu blízko, tak se ubytujte v Ein Bokeku. Je to takové hotelové městečko, kde máte obchůdky a hlavně hezky přístupné pláže. POZOR! Není zde na dně bahno. To si můžete koupit v jakémkoliv obchodě, protože kosmetika se tu prodává opravdu všude :). Díky absenci bahna je voda krásně PRŮZRAČNÁ! Vidíte si až na palec u nohy a samozřejmě jsou tu krásné fotky. Ubytovat se můžete i třeba v Aradu (větší město nedaleko Ein Bokeku), ale budete každý den muset cca 30 minut dojíždět.


I když tu už jsou tři menší kavárny/bistra a vy se tak máte, kde najíst, tak stejně je lepší mít polopenzi. Nemusíte se o nic starat a máte jistotu, že se najíte. Ve městě toho opravdu moc není. Ani větší potraviny.