DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

PÉČE O RTY

Žádná sebelepší rtěnka nebude vypadat luxusně, pokud naše rty nebudou v dobrém stavu. V létě může rty ohrozit sluneční záření, protože postrádají schopnost vytvářet sluneční filtr, v zimě je zase dehydratuje chladný a suchý vítr, což způsobuje jejich poprskání. Jak se tedy máme o své rty starat?

  •  Použití balzámu

 

Balzám aplikujte každý den a to tak, aby přesahoval přes okraj rtů. Ani v zimních měsících nepodceňte UV faktor, který by měl balzám obsahovat. Dále je vhodný balzám, který obsahuje vitamín A, C nebo E.

 

  • Popraskané rty


Praskliny jsou důsledkem dehydratace rtů, což je často způsobeno celkovou dehydratací těla. Další příčinou může být delší čas trávený na suchém vzduchu. V takovém případě může pomoc balzám na rty a použití zvlhčovače vzduchu.

 

  • Rozpíjení rtěnky

 

Většinou je způsobeno nedostatku kolagenu a elastické tkáně, je následek věku nebo kouření. Může pomoci použití kosmetiky s obsahem kolagenu. Při líčení je vhodné použít kromě rtěnky také voskovou konturovací tužku na rty.

  • OPARY

 

Většinou jsou způsobeny virovou infekcí, takže není snadné se jim vyhnout. K zabránění vzniku nové infekce může pomoci například nanášení rtěnky pomocí vatových tamponků.