DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

VÝHODY KOLAGENU V PLEŤOVÝCH KRÉMECH: Tajemství mladistvé a zdravé pokožky

Kolagen je jedním z nejdůležitějších proteinů v našem těle, který tvoří základ pojivových tkání a hraje klíčovou roli v zachování pružnosti, pevnosti a hydratace pokožky. S věkem však produkce kolagenu přirozeně klesá, což vede k tvorbě vrásek, ztrátě pružnosti a dalším známkám stárnutí. Naštěstí existují pleťové krémy obohacené o kolagen, které mohou pomoci bojovat proti těmto změnám. Podíváme se na hlavní výhody kolagenu v pleťových krémech a jak mohou přispět k zdravé a mladistvé pokožce. 

Výhody kolagenu v pleťových krémech

Zlepšení hydratace pokožky

Kolagen má vynikající schopnost zadržovat vlhkost, což je klíčové pro udržení hydratace pokožky. Pleťové krémy s kolagenem pomáhají zlepšit úroveň hydratace pokožky, čímž ji udržují jemnou a hladkou. Hydratovaná pokožka vypadá zdravější a je méně náchylná k tvorbě jemných linek a vrásek.

 

Zvýšení elasticity a pevnosti

S věkem ztrácí pokožka svou přirozenou elasticitu a pevnost. Kolagen v pleťových krémech může pomoci obnovit pružnost pokožky tím, že podporuje tvorbu nového kolagenu a posiluje kolagenová vlákna. Výsledkem je pevnější a pružnější pokožka, která vypadá mladší. S tím Vám může pomoci náš Denní pleťový krém s kolagenem.

 denni krem s kolagenem kesem

Redukce jemných vrásek a linek na obličeji

Jedním z hlavních důvodů, proč lidé vyhledávají kolagenové krémy, je jejich schopnost redukovat jemné linky a vrásky. Kolagen pomáhá vyplňovat a vyhlazovat pokožku, čímž snižuje viditelnost vrásek a zjemňuje její povrch. Pravidelné používání kolagenových krémů může vést k hladší a mladistvější pokožce. Nejen krémy, ale i séra mohou pomoci k redukci jemným vrásek nebo k zabránění tvorbě nových. V naší nabídce můžeme doporučit Liftingové a hedvábné sérum, které funguje i perfektně jako báze pod make-up. 

liftingove serum kosmetika z mrtveho more_1

Podpora hojení a regenerace pokožky

Kolagen hraje klíčovou roli v procesu hojení a regenerace tkání. Pleťové krémy s kolagenem mohou urychlit hojení drobných ran a jizev, což je výhodné nejen pro zralou pokožku, ale také pro pokožku s akné nebo jinými kožními problémy. Kolagen podporuje obnovu buněk a zlepšuje celkovou texturu pokožky. Krémy, ale také kosmetické pomůcky, které máme v nabídce mohou podpořit hojení a regeneraci pokožky. Skvělá podpora v hojení a regenerace pokožky a hlavně ke stimulaci produkce kolagenu je mikro-jehličkový váleček, který můžete používat nejen na pleť, ale i na celé tělo nebo na pokožku hlavy

0 (13)

Ochrana před škodlivými vlivy prostředí

Kolagenové krémy často obsahují další složky, jako jsou antioxidanty, které pomáhají chránit pokožku před škodlivými vlivy prostředí, jako jsou UV záření, znečištění a volné radikály. Tyto složky spolupracují s kolagenem na udržení zdravé a chráněné pokožky. V průběhu noci je právě nejlepší čas, kdy se pleť může regenerovat a hydratovat po celém dni. Abychom ji pomohli, můžeme do naší večerní rutiny zapojit i Noční krém s kolagenem, který vyživuje a zpevňuje

nocni krem s kolagenem


Pokud hledáte způsob, jak zlepšit vzhled své pokožky a podpořit její zdraví, zvažte zařazení kolagenového krému do své každodenní péče o pleť. S pravidelným používáním můžete dosáhnout viditelných výsledků a užívat si krásnější a mladistvější pokožky.