DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Minerály z Mrtvého moře a jejich přínosy pro pokožku

Mrtvé moře neodmyslitelně patří k našemu e-shopu a k naším produktům. Mrtvé moře je velmi zajímavé a jedinečné, obsahuje spoustu minerálů, které nikde jinde nenajdeme

Poloha Mrtvého moře

Mrtvé moře se rozkládá mezi Palestinou a Izraelem na západě a Jordánskem na východě. Je nejníže položeným odkrytým místem na zemském povrchu a nejníže položeným slaným jezerem na světě. Jeho maximální hloubka je dokonce až 306 metrů. Velmi zajímavá vlastnost je jeho salinita, která dosahuje až 34,2%, čímž se řadí mezi nejslanější jezera na světě.

Zajímavosti o Mrtvém moři

1. Mrtvé moře má jedinečné klima, které produkuje o 15% více kyslíku než je obvykle běžné. Proto je místo vhodné třeba i pro astmatiky.

2. Nejedná se o nejslanější jezero světa, ale díky své hloubce cca 300 metrů je určitě nejhlubším slaným jezerem světa

3. Jeho voda je skoro 10krát slanější než mořská voda a 9krát slanější než voda v oceánech. Ve skutečnosti je voda tak slaná, že při jejím ochutnání vám bude připadat, že je voda vlastně hořká.

4. Voda má také olejovou konzistenci. Po koupání budete mít pocit mastnoty, je to dáno jeho složením

5. Bahno na dně a na pobřeží Mrtvého moře má opravdu blahodárné účinky.

6. U Mrtvého moře téměř vůbec neprší. V létě tam teploty dosahují až kolem 40 stupňů, voda se vyšplhá přes 30 stupňů

Unikátní složení vody v Mrtvém moři

Voda obsahuje 21 různých minerálů a 12 z nich se nenachází v žádném jiném moři. Ve složení převládá chlorid hořečnatý (52%), chlorid sodný (30%), chlorid draselný (draslík) a bromid hořečnatý. Hojně zastoupená i síra, vápník, jód a zinek. Důsledkem vysokého podílu solí je vyšší hustota vody (1,24 kg/l), takže plavání v něm se podobá spíše vznášení

Proč je Mrtvé moře dobré na pokožku 

Bahno z Mrtvého moře má spoustu účinků. Regeneruje a obnovuje kožní buňky, proniká hluboce do pórů pokožky a očišťuje. Bohaté minerální látky a bahno podporují krevní oběh, a tím je zvýšen přísun kyslíku. Odstraňují se tak toxiny z kůže, která je následně zpevněná a projasněná. Pomáhá od bolestí kloubů a svalů.

Voda a sůl z Mrtvého moře díky svému složení zlepšuje metabolismus buněk, oxidaci, reguluje elektrický proces svalů a nervového systému, taktéž obnovuje a regeneruje kožní buňky, zlepšuje pružnost pokožky a v neposlední řadě působí jako dezinfekční prostředek při odstraňování škodlivých látek z kůže.

Díky všem těmto účinkům zmírňuje například metabolické poruchy, respirační onemocnění a lečí různé kožní onemocnění (ekzémy, lupénka, problematická pleť - akné).

Jak produkty z Mrtvého moře pomáhají 

Produkty pomáhají s problémy uvedené výše. Existuje spoustu produktů na tělo, pleť i vlasy. Přísady z Mrtvého moře (sůl, bahno) se přidávají do koupelové kosmetiky, ať jsou to peelingy nebo sprchové gely apod. Všechny tyto produkty pokožku prokrví a vyčistí. Pleťová kosmetika z Mrtvého moře nabízí různé účinky pro různé typy pleti - od boje proti vráskám nebo akné, přes rozjasnění až po intenzivní hydrataci. Vlasová kosmetika s přísadami z Mrtvého moře pomáhá vlasům díky minerálům vracet jejich přirozený vzhled a lesk

Kosmetika KESEM: pomocník v boji s ekzémy

Soli do koupele

1530-1_bomby-do-koupele--1

Produkty s bahnem z Mrtvého moře

cistici bahenni maska kosmetika kesem

Sůl z Mrtvého moře s magnéziem

sul z mrtveho more kesem

Bahno z Mrtvého moře

bahno z mrtveho more kesem

Využití Mrtvého moře v kosmetice a zdravotnictví

Celkově se Mrtvé moře hojně využívá v kosmetice i ve zdravotnictví. Kombinace solí a minerálů dodává Mrtvému moři jedinečné účinky na naše zdraví. Také zdravotní pobyty využívají optimální kombinaci teploty, vlhkosti, slunečního záření a speciální atmosféry