DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Mrtvé moře jednou nestačí

Mrtvé moře nikdy nezklame

Když jsem v březnu poprvé navštívila Izrael a nechala se nadnášet v Mrtvém moři, byl to neskutečný zážitek.

Přála jsem si, aby to nebyla moje poslední návštěva a já tento nepopsatelný zážitek mohla ještě někdy zažít. Naštěstí nemám žádné problémy, které bych si zde musela léčit. Pro mě je návštěva Mrtvého moře relax, zážitek a úžas.

K Mrtvému moři jsem se dostala se zájezdem, který jsem si koupila v hotelu. K Mrtvému moři jsme přijeli asi v 8h a pláž měli celou pro sebe. Skvělé na této pláži bylo to, že zde byly uzavřené sprchy a my se mohli po koupání pořádně umýt a bohužel ze sebe smýt zbytky Mrtvého moře, abychom zvládli prohlídku Jeruzaléma.

Kosmetika z Mrtvého moře HB pláž_1

Když jsem byla poprvé u Mrtvého moře, voda byla žlutá a nebylo vidět na dno. Hrozně moc jsem si přála, aby byla voda modře průzračná, jako byla na fotkách. Konečně se mi to splnilo! Přes vodu bylo krásně vidět až na dno a na bílé krystaly, kterých bylo plné dno. Později mě napadlo, že v Ein Bokeku byla žlutá voda kvůli tomu, že resorty pro své návštěvníky vytvořily pískové vstupy do vody a žlutý písek obarvil vodu. Díky tomu jsme nepotřebovali boty do vody. Zatímco na této pláži plné krystalů jsme boty do vody mít museli.

Výbava k Mrtvému moři? Rozhodně bahno! Zatím jsem na žádné pláži, kterou jsem navštívila, neměla možnost se bahnem namazat. Proto jsem se na tuto návštěvu připravila a naše bahno jsem si koupila v centru Eilatu. Bahno jsem na sebe poctivě napatlala a nechala 10 minut zaschnout (ideální je 20 minut, ale na to už nebyl čas). Byl to najednou úplně jiný pocit koupání. Díky bahnu jste Mrtvému moři ještě blíž a opravdu vyzkoušíte všechno, co nabízí. Bahno se mi krásně z pokožky smylo a zanechalo ji ještě hebčí a hydratovanou.


Po hodinovém nadnášení a působení všech kouzel Mrtvého moře, byl čas pokračovat ve výletu. Byl to krásný pocit, který mě asi jen tak nepřestane bavitNetušila jsem, že začnu nový rok nadnášena v Mrtvém moři, ale je to krásný start. Přeji Vám tento krásny nadnášející pocit prožít také. Už teď se těším na další návštěvu a klidné ležení na hladině vody.