DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Izrael na vlastní pěst 1.část

Mnoho z Vás se nás ptalo, s jakou cestovní kanceláří jsme na naši dámskou jízdu vyrazily, odkud jsme letěly a jak jsme se k Mrtvému moři z letiště dostaly. Rozhodly jsme se tedy napsat článek, jak se dostat do Izraele bez cestovní kanceláře na vlastní pěst. Bude to takový úvod pro připravovaný eBook Mrtvé moře, který bude důkladným plánovacím průvodcem.


V České republice není moc cestovních kanceláří, které zprostředkovávají zájezdy k Mrtvému moři a pokud ano, tak za nemalé peníze. Proto jsme se rozhodly si tuto dámskou jízdu naplánovat samy do posledního detailu a hlavně si ji pořádně užít.

Naše dámská jízda začala už cestou do Bratislavy z Hlavního nádraží v Praze. Cesta nám trvala zhruba 4 hodiny, ale jelikož jsme se už viděly opálené na pláži, tak nám utekla velice rychle. Do Bratislavy jsme dorazily ve 22h a nechaly se taxíkem odvézt do hotelu, který byl hned vedle letiště. V tu dobu byly u nás velké mrazy. Takže brzké vstávání do – 16 stupňů nebylo úplně příjemné. Na letišti jsme prošly klasickou kontrolou, koupily si rychle ranní kávu a šup k našemu gatu. Jakmile nás usadili v letadle, začaly nejdelší 3,5 hodiny letu a velkého těšení. Všechny jsme v hlavě měly jedinou myšlenku a to ,,CHCEME BÝT V TEPLE A U MOŘE!“. Poplatek za levné letenky od společnosti RyanAir byl ten, že jsme každá seděla na jiné straně letadla. Nejdříve jsme byly trošku smutné, že nebudeme moci sdílet své nadšení a pocity z letu. Ale když se k nám posadili sympatičtí potápěči, kteří se jeli potápět k Rudému moři, smutek byl hned pryč.

Kosmetika z Mrtvého moře HB jak se dostat do Izraele

Ovda, letiště v Izraeli, se nachází v poušti. Takže okamžitě po vystoupení z letadla, šly naše zimní péřové kabáty do kufru a my už chytaly izraelský bronz. Letiště je sice malinké, ale odbavení bylo naštěstí docela rychlé. Naše první kroky směřovaly do města Ejlat. Jelikož je letiště zhruba hodinu od města, musely jsme využít místní transfer, který nás odvezl z této nádherné pouště.

Kosmetika z Mrtvého moře HB letiště Ovda

V Ejlatu jsme strávily bohužel jen pár hodin, ale využily jsme je na 100%. Ihned po příjezdu jsme oblékly plavečky na svá bílá těla, které měly dlouhou zimní pauzu. Odhodily naše zavazadla i ručníky na pláž a nasadily šnorchly. V Ejlatu se nachází Rudé moře, které je rájem pro všechny potápěče. Pro nás to byl takový mořský svět, jak z filmu Hledá se Nemo. Kdybychom se mohly potápět i ve tmě, tak bychom možná k Mrtvému moři dorazily až druhý den. Zejména naši Lucku jsme musely vytahovat málem za nohy, jak se do potápění ponořila.

Kosmetika z Mrtvého moře HB dovolená v Eilatu

Po tomto mírném kempování na pláži, jsme i s našimi kufry vyrazily na místní nákupní promenádu. Jelikož je Ejlat osvobozen od DPH, tak jsme se těšily, jak si nakoupíme a utratíme naše kapesné. Bohužel jsme měly všechno přesně časově naplánované, tak jsme navštívily pouze krásné tržiště a na obchody jen smutně koukaly do výloh. Alespoň jsme měly více místa na všechny ty krémíčky a séra, které jsme si nakoupily v Ein Bokeku a už ty jsme do kufru málem neposkládaly.

Kosmetika z Mrtvého moře HB centrum Eilat

Náš první den jsme zakončily ve Steak House restauraci, kde se stoly prohýbaly různými saláty, jehněčím kebabem a pita chlebem. Po této náročné večeři, jsme byly všechny rády, že máme volné šaty a lidé si nás nemohou splést s šesti těhotnými turistkami.

Kosmetika z Mrtvého moře HB Izraelské jídlo

Dostat se z Ejlatu k Mrtvému moři je jednoduché. Buď využijete linkové autobusy, které jezdí z autobusového nádraží. My jsme se rozhodly pro soukromý transfer a samy si vybraly hodinu odjezdu.

Kosmetika z Mrtvého moře HB jak se dostat k Mrtvému moři

Během této dvou hodinové jízdy bylo převážně ticho. Všechny jsme vstřebávaly dojmy z prvního dne a hlavně výborné jídlo z večeře. Ožily jsme až před Ein Bokekem, kde jsme v dálce viděly osvícené resorty u Mrtvého moře a věděly, že pořádný relax právě začíná. To jsme ještě netušily, že druhý den budeme mít těla v jednom ohni :). Co se nám stalo? Můžete se u Mrtvého moře spálit? Přečtěte si náš článek.

Kosmetika z Mrtvého moře HB resort Ein Bokek

Jak se relaxuje u Mrtvého moře zjistíte v dalším pokračování :)