DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

NEJČASTĚJI POUŽÍVANÉ OLEJE V KOSMETICE

Oleje jsou v kosmetice používány již od starověku a v dnešní době tvoří oleje jedny z nejvýznamnějších složek kosmetických produktů, jelikož mají regenerační a pečující účinky. V dnešním článku si povíme o těch nejčastěji používaných. 


ARGANOVÝ OLEJ

Tento olej získáváme lisováním z arganie trnité. Arganový olej mám mnoho využití. Jednak pleť chrání před UV zářením a dále také obnovuje vitalitu suché a citlivé pleti. Skvěle funguje také při boji s ekzémem či lupénkou. Mimo to ho využijete také při péči o vlasy. Dodává jim lesk a napravuje poškozené vlasy. 


AVOKÁDOVÝ OLEJ

Avokádový olej se listuje z dužiny hruškovice přelahodné. Tento olej výborně funguje na suchou pokožku, kterou zanechává hebkou a vláčnou. Zamilují si ho také všichni, kteří bojují proti ekzémům či lupénce, jelikož pomáhá při šupinaté pokožce. Své využití najde i v péči o stárnoucí pleť, kterou zbavuje vrásek.

Tento olej je obsažen v našem Avokádovém tělovém krému, který vyživuje a zjemňuje pokožku. Dále ho nalezneme v Pleťovém krému s avokádem a aloe vera. Ten je vhodný na suchou pleť, kterou nechává hydratovanou a sametovou. Díky poskytující hydrataci zpomaluje stárnutí pleti

 avokado


JOJOBOVÝ OLEJ

Jojobový olej je lisován z plodů Simondsie čínské a je vhodný pro všechny typy pleti. Zlepšuje odolnost pleti vůči vnějším vlivům, jelikož obsahuje UV filtr. Kromě využití na pleť ho lze používat na vlasy. Ty jsou po něm hebké a přirozeně lesklé. 

Tento olej je obsažen v našem neoplachovém Krému na vlasy. Krém dodává vlasům výživu a lesk. 

 krem na vlasy s jojobovym olejem kosmetika kesem


OLIVOVÝ OLEJ

Jak vyplývá z názvu, tento olej je získávám z oliv. Vhodný je především pro suchou pokožku až šupinatou pokožku, kterou krásně vyživí. Jelikož působí protizánětlivě je vhodný i na problematickou pleť. Dále je vhodný na promaštění pokožky s ekzémem či lupénkou.


RAKYTNÍKOVÝ OLEJ

Rakytníkový olej je získáván litováním či macerací semen rakytníku a patří mezi nejkvalitnější oleje. Pokožku zvláčňuje, vyživuje a chrání ji před vnějšími vlivy. Pokožku hloubkově čistí, proto je vhodný při boji s kožními problémy

Tento olej je obsažen v našem Rakytníkovém mýdle, které je vhodné na kožní problémy či na intimní hygienu

 rakytnikove mydlo kosmetika z mrtveho more


 Pokud Vás zajímá více o složení kosmetiky, navštivte náš článek o Složení kosmetiky