DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

STÁRNUTÍ PLETI

Co má vliv na stárnutí pleti

Rychlost stárnutí pleti závisí na více různých faktorech. Kromě vrozených předpokladů ji může ovlivnit náš životní stylnaše návyky. Špatná životospráva nám může zejména v obličeji přidat roky, dokonce i desetiletí.


  • Genetické vybavení

Genetické vybavení je jediným faktorem, který nelze ovlivnit. Dá se předpokládat, že pokud vaši rodiče stárli pomalu, tak si při dodržení zdravého životního stylu, budete také dlouho udržovat mladistvý vzhled.

  • Slunění a používání solária

Z hlediska stárnutí pleti, je návštěva solária jednou z velkých chyb, které můžete udělat. Solária totiž vysílají nefiltrované ultrafialové paprsky, která jsou pro pleť ještě mnohem horší než přímé sluneční záření.

  • Stres

Nejenže je stres sám o sobě obrovský ničitel pleti i celého těla. Většinou ho navíc doprovází nepravidelná strava, psychické problémy, nadměrné požívání alkoholu, kofeinu a nedostatek zdravého spánku. Pokud se cítíte ve stresu, zkuste na nějakou dobu zpomalit a najít si čas na relaxaci. Vaše pleť vám za to poděkuje.

  • Stravovací návyky

Dostatečný pitný režim a pestrá strava plná čerstvých potravin může mít v konečném důsledku obrovský vliv na kvalitu naší pleti. Vyhněte se tedy drastickým dietám, častým návštěvám fastfoodů, nadměrné konzumaci cukru, kofeinu a alkoholu a pravidelné konzumaci průmyslově zpracovaných potravin.

  • Péče o pleť

Pochopitelně, pokud se o svou pleť pravidelně staráme, prostřednictvím vhodné kosmetiky, používáme denní krém s SPF faktorem a dostatečně pleť čistíme a hydratujeme, předcházíme tak vzniku vrásek o několik let.

  • Další faktory

Život ve městě, kouření, nedostatek spánku, přemíra alkoholu, kouř z cigaret, nevhodné složky kosmetiky a spousta dalších faktorů může negativně ovlivňovat naši pleť. Ne vždy můžeme všechny tyto faktory ovlivnit. Vhodné je použití pleťového krému s antioxidanty, který zmírňuje škody.