DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Novorozenecké akné

Poslední dobou se nám množí dotazy ohledně péče o novorozenecké akné. Hledáte vhodné přípravky a píšete nám, co všechno jste již vyzkoušeli. V tomto článku se dozvíte, co to kojenecké akné je a jak vzniká.

CO TO JE NOVOROZENECKÉ AKNÉ

Kojenecké akné není nic neobvyklého a objevuje se až u 20% miminek. Většinou se ukazuje od 3. týdne narození, ale u některých jedinců už od narození. Na vzniku akné mají velký podíl hormony, kterými maminky tělo v průběhu těhotenství a porodu překypuje. Jedná se o hormony zvané androgeny, které se přes placentu dostávají k miminkům. Tyto hormony mají tendenci se ucpávat a zanítit.

Novorozenecké akné postihuje zejména nos, tvářičky a čelíčko. Občas můžeme najít akné ve vlasech. Občas se akné zaměňuje s potničkami, které se tvoří nejčastěji v záhybech, kde se tělíčko zapařuje.

RAKYTNÍKOVÉ MÝDLO

Na tyto problémy je vhodné Rakytníkové mýdlo, které je vhodné na ekzémy a další kožní problémy i u takto malého miminka. Je vhodné na celé tělíčko i obličej.

Mýdlo je vhodné na ošetření kožních problémů a atopického ekzému i u malých miminek. Díky jeho složení pokožku hydratuje. Pomáhá ulevovat od svědění, začervenání a suchosti pokožky. Je vhodný na celé tělo. Rakytníkové mýdlo je doporučováno i v době těhotenství, kdy je žena více náchylnější na různé infekce, výtoky a mykózy. Rakytníkové mýdlo je jejich skvělou prevencí. Po porodu má hojivé účinky. Tento výrobek je 100% přírodní.

Kosmetika z Mrtveho more kesem lecba novorozeneckeho akne

VHODNÁ PÉČE O KOJENECKÉ AKNÉ

  • Kůže miminek je velice citlivá a jemná. Proto nikdy akné neošetřujte kosmetikou pro dospělé, nebo dospívající.
  • I když pupínky svádí k mačkání, nikdy se nesmí mačkat ani škrábat.
  • Používat kosmetiku bez SLS - Sodium lauryl sulfate, tato látka může způsobovat podráždění kůže a očí.
  • Nadměrné používání mýdel a nevhodných přípravků může akné zhoršit.
  • Buďte s akné trpěliví. Jak rychle se objevilo, tak rychle v 99% zmizí.

BABSKÉ RADY NA NOVOROZENECKÉ AKNÉ

  • Silným černým čajem pupínky potírat při každém přebalování.
  • Vlévat silný černý čaj do každé koupele.
  • Omývat obličej každý den převařenou vodou s odvarem z řepíku lékařského.

 

Pokud jsou miminka starší...

SŮL Z MRTVÉHO MOŘE

I pro miminka je vhodná sůl, ale v menším množství. Pomáhá na ekzémy a seboreu. Stačí miminko ponořit do vody s lžící soli a poté opláchnout. Je možné, že na krátkou dobu bude pokožka na sůl reagovat a bude červená. To je, ale normální. Po chvilce se pokožka uklidní a dochází k procesu uzdravení. Dávejte pozor na očička :). Tento výrobek je 100% přírodní.

Doporučeno používat od 1 rok.