Konečně našli jsme recept na tradiční izraelskou shakshuku, kterou si může doma udělat každý.
Suroviny:
1x velká cibule
5x stroužek česneku
1x červená paprika
1x chilli paprička
2x velké rajče
1x lžíce rajčatového protlaku
½ hrnku krájené čerstvého koriandru/petržele
3x vejce – lze méně nebo více – jak máte rádi :)
2x lžíce másla máslo
¼ hrnečku olivového oleje
Na dochucení: černý pepř, sůl, mletý římský kmín, paprika
Postup:
1/ Na pánvi rozehřejeme ¼ hrnečku olivového oleje a 2 lžíce másla. Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a restujeme.
2/ Česnek, červenou papriku a chilli papričku rovněž nakrájíme na kostičky a přihodíme na pánev.
3/ Směs ochutíme lžičkou soli, špetkou černého pepře, mletého římského kmínu, a pálivé papriky. Dále přidáme lžíci rajčatového protlaku v rajčata nakrájená na kostičky.
4/ Přilijeme půl hrnku vody a do směsi přihodíme nakrájený koriandr (nebo petržel) a lžičku cukru.
5/ Směs napřed promícháme, potom přidáme celá vejce (tolik, kolik máte rádi) a dále již nemícháme. Necháme vejce v horní části směsi, zakryjeme pokličkou a 15 minut povaříme.
6/ Shakshuku podáváme s pita chlebem, posypanou čerstvou pažitkou a feta sýrem.
Dobrou chuť! :)
A co třeba VIDEO NÁVOD?:)
Návod ZDE.