DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

PŘÍRODNÍ OLEJE V KOSMETICE

Kvalitu přírodní kosmetiky lze mimo jiné poznat dle množstvím přírodních olejů, přírodních látek a případně vitamínů. Jelikož si myslíme, že by měl zákazník vědět, co si přesně kupuje, přepsali jsme složení všech výrobků na náš eshop. A jaké přírodní oleje můžete najít ve složení naší kosmetiky?


Olivový olej (ve složení: OLIVE OIL)

Olivový olej se využívá v kosmetice vlasové, tělové i pleťové. Hloubkově vyživuje a hydratuje pleť. Je vhodný pro normální až velmi suchou pokožku. Olivový olej vlasy vyživuje, posiluje jejich pevnost a chrání před blednutím barvy. Je určen pro suché nebo barvené vlasy.

Avokádový olej (ve složení: AVOCADO OIL)

Avokádový olej sjednocuje barvu pleti, zbavuje pigmentových skvrn a chrání ji proti negativním vlivům prostředí včetně slunečního záření. Je vhodný opravdu pro všechny typy pleti

Více si o účincích avokáda v kosmetice můžete přečíst v našem článku Avokádo.

V nabídce máme například tento Výživný krém s avokádem.

vyzivny krem s avokadem a aloe vera

 

Levandulový olej (ve složení: LAVENDER OIL)

Obecně o levandulovém oleji můžeme říct, že má zklidňující a regenerativní účinky
 

Rakytníkový olej (ve složení: OBLIPHICHA OIL)

Olej z rakytníku má schopnosti hloubkově čistit nejen tělo, ale i pleťpomáhá tak předcházet různým kožním problémům.

 

Olej z měsíčku lékařského (ve složení: CALENDULA OIL)

Měsíček lékařský je bylina známá jako přírodní první pomoc při léčbě kožních problémů a ekzémů
 

Tea tree olej (ve složení: TEA TREE OIL)

Tea tree olej našel své uplatnění v kosmetice, protože působí antibakteriálně, ničí bakterie, viry a udržuje přirozené pH pokožky. Můžeme ho tedy využít při léčbě kožních problémů, plísní, akné, oparů, lupů, drobných poranění, kousnutí hmyzem nebo spálení od slunce. Není tedy divu, že ho můžete najít ve složení spousty našich produktů. 


Mrkvový olej (ve složení: CARROT OIL)

Mrkvový olej má schopnost vyhlazovat a zpevňovat pleť, pomáhá při kruzích pod očima a redukuje vrásky. Obsahuje minerály jako je draslík, železo sodík, hořčík, vápník a je bohatý na vitaminy A, B, C, D, E a K i betakaroten. Čistý mrkvový olej se proto používá mimo jiné na prodloužení účinků opalování

 

Slunečnicový olej (ve složení: SUNFLOWER OIL)

Slunečnicový olej je nazýván olejem hřejivým, protože podporuje prokrvení pleti. Kromě toho také pleť zvláčňuje a regeneruje a pomáhá při ekzémech, akné a hojení drobných poranění. Je vhodný pro všechny typy pleti. Lze ho využít také na vlasy v podobě regeneračních zábalů.

 

Jojobový olej

Jojobový olej je vhodný pro všechny typy pleti včetně pleti citlivé, dětské, zánětlivé nebo aknózní. Navíc přirozeně obsahuje UV filtr. Kromě pleti je často používaný v péči o konečky vlasů. Vlasům dodává lesk a jemnost a roztřepené konečky obalí a zacelí. Pokud chcete vyzkoušet jeho účinky, doporučujeme Krém na vlasy s jojobovým olejem.

krem na vlasy s jojobovym olejem kosmetika kesem


A jaké složky by se v kosmetice neměly vyskytovat a jak nám mohou škodit? Dočtete se o nich v článcích PARABENY V KOSMETICE a SILIKONY V KOSMETICE