DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

TYPY PLETI

Termín „typ pleti“ zohledňuje dvě záležitosti: kolik kožního tuku naše pleť produkuje a kde se tento kožní tuk vylučuje nejvíce. Naše pleť se mění a je pod neustálým vlivem mnoha faktorů. Mezi ně se řadí například kolísání hormonální hladiny, špatné stravování, stres nebo sluneční záření, které způsobuje předčasné vrásky, pokud se dostatečně nechráníme. Pro boj s těmito nepřátelskými vlivy potřebuje pleť řádnou péči celý život, která se ale může měnit.


SUCHÁ PLEŤ

Suchá pleť vyžaduje pravidelnou hydrataci alespoň dvakrát denně. Vhodné jsou výrobky obsahující látky, které zabraňují ztrátě vlhkosti a produkty obsahující kolagen, avokádový olej nebo kyselinu hyaluronovou. Důležité je také dodržovat pitný režim. Suchá pleť potřebuje i pravidelnou zásobu vody. Z naší nabídky doporučujeme například Výživný krém s avokádem a aloe vera.

 vyzivny krem s avokadem a aloe vera


MASTNÁ PLEŤ

Pleť je vystavena nadprodukci mazu, který zanechává otevřené póry a následně vznikají pupínky a akné. Určitě je důležité se vyhnout mastným produktům, přípravkům s vysokým obsahem alkoholu a používat produkty, které absorbují maz. Doporučujeme Bahenní mýdlo s minerály z Mrtvého moře, které důkladně čistí kožní póry a odstraňuje přebytečnou mastnotu nebo například Čistící bahenní masku, která hydratuje, zklidňuje a stahuje póry. Také máme v nabídce novou řadu produktů přímo na akné, na kterou se můžete podívat zde.

 cistici bahenni maska kosmetika kesem


SMÍŠENÁ PLEŤ

Jak už název napovídá, smíšená pleť je kombinací více typů pleti. Většinou je kyprá a rovnoměrně zbarvená, ale může obsahovat mastnější části v okolí nosu, na bradě a na čele. V ostatních částech může být pleť normální nebo suchá. Při péči o smíšenou pleť je vhodné ošetřovat každou část zvlášť.


Pokud stále váháte, jaký typ pleti máte, můžete si udělat test ZDE :)