Dnes si ukážeme jednu izraelskou rychlovku z kuchyně. Jedná se o studenou pochoutku, která je hotová do 20ti minut. Pro milovníky rajčat ideální :)
BUDETE POTŘEBOVAT:
- 2 rajčata
- 1 avokádo
- 1 stroužek česneku
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- zhruba 1 malá lžička nasekané petrželové nati
- zhruba 1 malá lžička nasekaného koriandru
- černé olivy
- špetka soli
Suroviny jsou napsané pro dvě porce.
JDEME NA TO
1) Rajčata omyjeme, vršky rajčat odřízneme a dužinu lžičkou opatrně vydlabeme tak, aby pod slupkou zůstal cca 1 centimetr dužiny.
2) Avokádo vydlabeme, odstraníme pecku a rozmixujeme se stroužkem česneku, citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou natí z petržele a koriandrem. Dále vzniklou směs osolíme a vmícháme vydlabanou dužinu z prvního kroku.
3) Směsí naplníme připravená rajčata, můžeme navrch přidat pár oliv. Před podáváním je dobré nechat rajčata na hodinku v lednici.
Můžete si recept upravit podle své chuti. Někdo rád více koriandru nebo například olivy můžete dát přímo nakrájené do směsi. Ve fantazii se meze nekladou :)
Nechte se inspirovat i dalšími recepty z Izraele. Na našem blogu jsme psali i o tradičním receptu na izraelskou shakshuku nebo o typickém hummusu.