DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Izrael na vlastní pěst 2.část

Ein Bokek je hotelový resort. Nenajdete tu žádné velké nákupní promenády, bary ani restaurace. Pouze pár krámků se suvenýry, kosmetikou, potravinami, oblečením a dvě kavárny. My rozhodně doporučujeme kavárnu Aroma, kde mají fantastické jídlo a vynikající kávu! Je tedy lepší zvolit hotel s polopenzí. Cena bude sice o něco vyšší, ale rozhodně se to vyplatí

Kosmetika z Mrtvého moře HB hotelový resort u Mrtvého moře

Zdroj: vlastní

My bydlely v hotelu Isrotel Dead Sea a byly jsme naprosto spokojené. Součástí hotelu je wellness, spa, nabídka masáží, dva venkovní bazény, večerní program a opalovací solárium v posledním patře hotelu. Stejně skvělé, jako hotelové zázemí, bylo i jídlo. Švédské stoly se prohýbaly pod vynikajícím jídlem a pitím. VAROVÁNÍ! Pokud držíte dietu budete mít smůlu, těmto dobrotám nejde odolat :).

Kosmetika z Mrtvého moře HB pláže u Mrtvého moře

Zdroj: vlastní

Jelikož se sem lidé jezdí léčit s atopickým ekzémem, akné a dermatitidou, tak tu hlavně relaxují. Proto je zde klid a ticho. Celý Ein Bokek lemují krásné hotelové pláže se slunečníky, lehátkyupraveným vstupem do vody a sprchami. Vždy je lepší se po koupání v Mrtvém moři osprchovat. Voda v něm je totiž olejová a přitahuje na tělo sluníčko. My jsme to zjistily hned večer, kdy se z nás po chytání bronzu stala spíše rajčátka (více se dozvíte v našem článku ,,U Mrtvého moře se nemůžete spálit"). A musely jsme využít účinky našeho Aloe vera gelu, abychom neměly tělo v jednom ohni.

Kosmetika z Mrtvého moře HB pláže v Ein Bokeku

Zdroj: vlastní

Chytání bronzu je možné proložit i menším výletem do Judské pouště. Je to oáza v poušti, nedaleko hotelového resortu. Pro tento výlet je lepší vzít si sandále. Jelikož většina z nás se do České republiky vracela s mokrými botami, protože se v některých místech procházelo potůčkem. Nedaleko je i pevnost Masada, kterou jsme bohužel nestihly navštívit. Alespoň máme další důvod, proč se k Mrtvému moři vrátit :).

Kosmetika z Mrtvého moře HB výlet k Mrtvému moři

Zdroj: vlastní

Kosmetika z Mrtvého moře HB oáza u Mrtvého moře

Zdroj: vlastní

Zpátky na letiště Ovda jsme využily zase naše vyzkoušené soukromé taxi, které nás dovezlo včas na letiště. Věděly jsme, že kontrola zavazadel může trochu trvat, proto jsme si daly hodinovou rezervu. Pro příště víme, že lepší je být na letišti o dvě hodiny dříve. Izraelci mají důkladnou kontrolu. Většině z nás kontrolovali příruční zavazadla. Musely jsme vyndat všechny naše věci, což bylo nepříjemné a zodpovědět pár otázek typu: ,,Kdo nám balil zavazadlo?“,, Kde jsme ho balily?“,,Dal nám tam někdo něco?“. Největší strach jsme ovšem měly z následného znovuzavření kufru. Všechny ženy znají nákupy v zahraničí :). Musíme mít všechno a o kosmetice to platí dvojnásob. Naštěstí se nám nabouchané kufry podařilo zapnout a my utíkaly na letadlo. Díky zdržení na letecké kontrole na nás letadlo muselo čekat. Za běhu jsme ještě stačily vtipkovat, že jsme jak celebrity.

Kosmetika z Mrtvého moře HB bahno z Mrtvého moře

Zdroj: vlastní

I když byla kontrola náročná, tak jsme usedaly s dobrým pocitem, že je o naši bezpečnost postaráno. Jelikož na letišti pracují hezcí Izraelci, tak ta kontrola nebyla úplně špatná :).

A naše pocity? Ještě ten samý den jsme začaly plánovat další dámskou jízdu. Od naší dovolené uběhly skoro dva měsíce a my máme při vzpomínce na pláž a izraelské víno stále úsměv na tváři.

Kosmetika z Mrtvého moře HB zábava u Mrtvého moře

Zdroj: vlastní

A na jak dlouho k Mrtvému moři vyrazit?  Pokud nemáte zdravotní problémy, ale jedete sem pouze relaxovat a užívat si nadnášející vodu, budou Vám stačit 3 dny. My jsme během tohoto prodlouženého víkendu stihly navštívit Ejlat, přejíst se místní kuchyní, vyzkoušet různé pózy v moři, nakoupit si kufr kosmetiky a plno dalších věcí. A hlavně si to pořádně užít.

Kosmetika z Mrtvého moře HB relax u Mrtvého moře

Zdroj: vlastní