DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Nepřítel jménem lupénka

Lupénka (psoriáza) je chronické kožní onemocnění, které postihuje 2% až 3% evropské populace. Řadí se mezi autoimunitní onemocnění – to je onemocnění, kdy se imunitní systém obrátí proti vlastnímu organismu. V dnešní době je tento druh kožního onemocnění označován, jako civilizační choroba.

Co to lupénka je?

Jedná se o neinfekční kožní onemocnění, kdy se na kůži tvoří zánětlivá ložiska a kůže se obnovuje 7krát rychleji než u zdravého člověka. Lupénka se může projevit nejen na kůži, ale i na nehtech a kloubech. Toto onemocnění není nakažlivé, ani životu ohrožující. Nicméně lidé s lupénkou mají větší riziko vzniku a rozvoje cukrovky, artritidy, srdečních chorob a deprese. Lupénku člověk nemusí mít od narození, třeba jako novorozenecké akné. Může se projevit v jakémkoliv věku, nejčastěji jsou první projevy ve věku 15 až 35 let.

Kosmetika z Mrtvého moře HB zájezd k Mrtvému moři

Jak lupénku léčit?

Na trhu existuje mnoho krémů, mastí, léků,... Nalezení vhodné léčby je mnohdy běh na dlouhou trať. Každé tělo je jedinečné a na léčbu reaguje jinak. Proto to, co zabralo kamarádce Lucce, nemusí zabrat Petře z práce. Lidem s lupénkou se doporučuje dodržovat zdravý životní styl. Mnohdy jsou spouštěčem i určité druhy potravin a tekutin. Velice důležitou součástí samotné léčby je domácí péče. Tato péče ulevuje tělu od svědění a snižuje nánosy šupin. Při léčbě pomáhá i správná vlhkost a dostatečný příjem tekutin. Každý pacient, který má toto onemocnění musí dodržovat šetrnou hygienu, pravidelně kůži promašťovat, vyhýbat se kouření a alkoholu. U každé nemoci je také důležitá psychika. To, co se nám odehrává v hlavě, je vždy zdrojem všeho :). Proto je dobré mít svého psychoterapeuta, který s Vámi může najít spouštěč lupénky.

Kosmetika z Mrtvého moře HB ubytování u Mrtvého moře

Mrtvé moře a lupénka?

Jednou z možností léčby je Mrtvé moře. Celoročně se sem jezdí léčit pacienti s lupénkou, ekzémy, alergií,.... Už při pobytu dochází k výraznému zlepšení pokožky a úlevy od svědění. I proto je na trhu mnoho výrobků, které jsou vyrobeny právě z výtažků z Mrtvého moře.

Kosmetika z Mrtvého moře HB voda v Mrtvém moři nadnáší

 

RADY A TIPY NA LUPÉNKU

Nakonec přidáváme zážitek z praxe, kde jsme obdrželi potěšující zprávu o zlepšení lupénky u naší zákaznice.

Kosmetika z Mrtvého moře HB krém na lupénkuVýstřižek

Zákaznice si koupila léčivý krém na lupénku a mýdlo na lupénku.