DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Léčba akné s pomocí minerálů z Mrtvého moře

Mrtvé moře je známé svým vysokým obsahem minerálů. Používají se v kosmetických přípravcích, které jsou velmi užitečné při léčbě akné. 

Co je to akné a proč vzniká?

Akné je kožní onemocnění, ke kterému dochází vlivem zanícení mazových žláz v pokožce. Je to velmi častý problém, který se objevuje v období puberty, každopádně může potrápit v jakémkoli věku. V pokožce dochází k množení bakterií a pokožka nemůže dýchat. Akné se může projevit více způsoby. Po akné občas vznikají pigmentové skvrny a jizvy, čemuž se říká jizevnaté akné. Tomuto tématu jsme věnovali celý článek tady, kde se podrobněji dozvíte i co je akné a proč vzniká.

lecba akne kosmetika kesem

Minerály z Mrtvého moře jako přírodní řešení akné

V Mrtvém moři najdeme spoustu minerálů, které mají pozitivní účinky na naši pokožku a celkové zdraví. Minerály z Mrtvého moře mohou být užitečnou přírodní léčbou akné

Magnesium (hořčík)

hydratační účinky a pomáhá udržovat vlhkost v pokožce. Působí protizánětlivě a pomáhá zklidnit podrážděnou pokožku. 

Vápník

Vápník je důležitý pro správnou funkci pokožky a podporuje její regeneraci. Má také exfoliační účinky a pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky

Draslík

Draslík je minerál, který pomáhá udržovat rovnováhu vlhkosti v pokožce. Podporuje obnovu buněk a má detoxikační účinky. 

Brom

Tento minerál má protizánětlivé a uklidňující účinky. Pomáhá snižovat zarudnutí a podporuje hojení drobných ran a podráždění pokožky.

BOR

Napomáhá usměrňovat funkce hormonu v kůži. Jedná se například o estrogen a testosteron. Jeho nedostatek oslabuje buněčné membrány.

Selen 

Selen je známý jako antioxidant, který pomáhá chránit pokožku před poškozením volnými radikály. Má také protizánětlivé účinky a podporuje zdravou funkci pokožky. 

LITHIUM

Je velkým pomocníkem při boji s kožním onemocněním jako je lupénka. Napomáhá prodlužovat životnost buněk a udržuje zdravou nervovou soustavu.

Síra

Pomáhá čistit pokožku, regulovat tvorbu mazu a snižovat záněty. Síra je důležitá také pro správnou funkci kolagenu, který je v pokožce velmi důležitý. Kolagen pomáhá k pružnosti a pevnosti kůže. Síra ničí bakterie a plísně, tudíž nám pomáhá v boji s ekzémy, lupy a lupénkou

Vápník 

Podporuje buněčnou obnovu a regeneraci pokožky. Působí také jako přírodní exfoliant, pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky, regeneruje a zanechává pokožku hladkou a jemnou. Vápník je hlavní složkou kostí, tvoří asi 2% hmotnosti člověka a přibližně polovinu minerálních látek v těle. Je důležitý i pro zdravé zuby.

ZINEK

Je nezbytný pro správný růst, podporuje naši imunitu a vyrovnává cukr v krvi a celkový metabolismus. Velkou roli hraje také u prostaty. Je vědecky prokázáno, že zinek odstraňuje přebytečnou mastnotu pleti.

Při volbě produktů s minerály z Mrtvého moře je důležité zvolit takové, které jsou vhodné pro určitý typ pokožky, tím pádem se mohou lišit v koncentraci minerálů a dalších aktivních složek.

mineraly z mrtveho more kosmetika kesem

Jak na jizevnaté akné s pomocí minerálů z Mrtvého moře

Minerály mohou být taktéž užitečné při péči o jizevnaté akné. Mají regenerační schopnosti a pomáhají obnovovat pokožku.

1. Čištění pleti - použití čistícího gelu nebo mýdla obsahující minerály pomáhá čistit a detoxikovat pokožku postiženou jizevnatým akné. Tyto výrobky odstraňují nečistoty, přebytečnou mastnotu a usnadňují regeneraci pokožky. Čistý obličej je základ. Tento čistící gel značky LEVEL hloubkově čistí, nevysušuje a pokožku zklidňuje. 

2. Masky - aplikace masek může pomoct pokožku hloubkově hydratovat a čistit. Speciálně bahenní masky z Mrtvého moře mají i protizánětlivé účinky a stahují póry

3. Krémy a séra - vyživují a hydratují pokožku, což je důležité pro proces hojení jizev. Krémy s antioxidanty chrání pokožku před škodlivými vlivy. 

4. Soli do koupele - minerální soli mohou být přidány do teplé koupele a pomoci při hojení jizev a regeneraci pokožky. Soli také odstraňují odumřelé kožní buňky, prokrvují pokožku a regenerují. Vhodným produktem kosmetiky KESEM jsou tyto bomby do koupele obsahující i bylinky, které krásně voní a díky nim si užijete relaxační koupel mnohem více. 

Minerály z Mrtvého moře samy o sobě nemohou jizevnaté akné úplně odstranit, jejich použití by mělo být součástí komplexní péče o pleť, která může obsahovat další vhodné produkty jako jsou například retinoly nebo peelingy.

aplikace bahenni masky kosmetika kesem

Základy péče o pokožku s akné

Dodržování správné péče o pleť je klíčové pro ošetření pokožky s akné. To zahrnuje pravidelné čištění pleti šetrnými produkty, které pleť nevysušují, ráno a večer. Vyvarujte se častému dotýkání obličeje, které může přenášet bakterie z rukou na pleť. Klíčové je i správný výběr krému a séra na obličej. Ideální jsou nemastné, ale hydratující produkty, které zároveň chrání pleť před okolními nečistotami.

Ideální je používat i produkty, které slouží k lokální péči o akné a urychlují hojení pupínků a minimalizují tvorbu jizev po akné. Kapičky na akné nebo Hojivý gel na akné jsou správnou volbou. Vyvarujte se vytlačování pupínků, protože i to může zvýšit riziko vzniku jizev. 

Produkty KESEM s minerály z Mrtvého moře

Naše produkty obsahují spoustu minerálů. Mezi velmi oblíbené k léčbě akné určitě patří tyto:

ŘADA ZNAČKY LEVEL

Tato řada je výjimečná svým složením, nejen že obsahuje minerály z Mrtvého moře, ale i extrakt ze zeleného čaje a oleje z izraelského konopí. Produkty regulují tvorbu mazu, nedráždí, nevysušují pokožku, neucpávají póry a celkově pleť zklidňují a mají antibakteriální účinky. 

Čistící pleťový gel na akné

cistici pletovy gel na akne kosmetika kesem

 

Jílová pleťová maska

jilova pletova maska kosmetika kesem

 

Hydratační krém na problematickou pleť 

hydratacni krem na problematickou plet kosmetika kesem

 

Hojivý gel na akné

hojivy gel na akne kosmetika kesem

 

Další TOP produkty na akné

Tyto produkty jsou dlouhodobými favority naší kosmetiky. Mají spoustu pozitivních ohlasů, které si můžete přečíst i v našich recenzích

Rakytníkové mýdlo 

rakytnikove mydlo kosmetika z mrtveho more

 

Mýdlo na akné

mydlo na akne kosmetika kesem

Čistící bahenní maska

cistici bahenni maska kosmetika kesem